Gazdasági információk
Külföldi szakértők szerint is szégyen a magyar bormarketing
2016. május 19.

Miért nem tudja maga mögött hagyni a múltat a magyar borászat? Miért nem ismerik el a „Tokaji” márkát a fogyasztók? A tokaji borok kiváló minőségéről, a Somlóban rejlő lehetőségekről és az egységes arculat hiányáról írnak külföldön.

A hazai bormarketing ügye lerágott csont, de úgy tűnik, van, akinek mégis új, vagy épp megunhatatlan. Alder Yarrow, egy nemzetközileg elismert borblogger, aki többször járt már Magyarországon, bebarangolva az ország számos borvidékét, borászokkal beszélgetett. Tapasztalatia pedig egyfajta negatív attitűdöt ébresztettek benne a hazai borágazattal szemben. Alder - a sok pozitívum emlegetése mellett - nyers kritikát fogalmaz meg blogjában.


„A sok törekvés és fejlesztés ellenére, amik jelenleg is zajlanak a Tokaji borvidéken, illetve a borászok véleményei után még mindig frusztrált vagyok. Elképesztő, de régiós bormarketing egyszerűen nem létezik, nemcsak Tokaj, de más régiók tekintetében sem. Számomra felfoghatatlan, hogy a világ egyik legrégibb és legrangosabb borvidékének, Tokajnak, nincsen hivatalos marketing szerve, ami a vidék marketingkommunikációjával foglalkozna, mint például Kaliforniában a Napa - völgyben" - számolt be a Vinography.com-on.

Alder a probléma legfőbb forrásánanak a pénzt tartja. "Habár a kormány érdekelt a magyar borágazat élénkítésében, az erre szánt pénz sosem ér igazán célba, és nem úgy tűnik, mintha valami hatásosra fordítanák. Más európai országokban a kormány anyagilag támogatja ezeket a régiós marketing szervezeteket, ehelyett Magyarországon inkább vagyonokat fizetnek egy londoni központú PR cégnek hogy elvégezzen egy felmérést, egy oylan tény bebizonyítására, amit mindenki közhelyként ismer és tud, hogy a Tokaji márka nem túl elismert a fogyasztók körében."

Kapcsolódó link: www.boraszportal.hu

Megosztás
Stratégiai partnereink
        

« Vissza

Országos piacterek
E-netro Deutschland  E-netro Magyarorszg
HÍRLEVÉL

E-mail cím:Hirdessen hírlevelünkben!


Állást keres?Partnereink