Közérdekű információk
Már a német nyugdíjasok sem akarnak Magyarországra jönni?
2016. június 9.

Miközben mások a bejutásért tülekednek, sok német elhagyja Németországot, és melegebb éghajlatú vagy olcsóbb országokba költözik. Ennek oka lehet a munkavállalás, de az is, hogy másutt jobban ki lehet jönni a nyugdíjból. Magyarországot viszont nem kedvelik, öt év alatt semmivel sem nőtt az itt élő németek száma.

A 2015-ös év január 1-jén az Eurostat szerint 18 773 német állampolgár élt Magyarországon, mindössze hetvennel több, mint öt évvel korábban, 2010-ben. Sok éves trend tört ezzel meg 2010-ben, 2006-ban ugyanis még csak 10 500-an voltak, 2006 és 2010 között töretlen volt a létszámbővülés.

Pedig lenne miért hozzánk jönniük, főleg az alacsony árak. A német kisnyugdíjasoknak kifejezetten ajánlják Bulgáriát és Magyarországot, mint ahol sokkal jobban ki lehet jönni a német nyugdíjból, ahogy itt írtuk. Az itt tartózkodás oka lehet a nyugdíjas életen kívül persze munkavégzés is, például vegyes vállalatoknál, és biztosan vannak olyanok is, akik korábban elhagyták Magyarországot, német állampolgárságot kaptak, majd hazaköltöztek.

Kapcsolódó link: http://privatbankar.hu

Megosztás
Stratégiai partnereink
        

« Vissza

Országos piacterek
E-netro Deutschland  E-netro Magyarorszg
HÍRLEVÉL

E-mail cím:Hirdessen hírlevelünkben!


Állást keres?Partnereink